Tuesday, 5 February 2013

Vitamin C 1000mg Pahang Pharmacy RM60 inc postage

Assalammualaikum semua.

Harini saya nak cakap pasal Vitamin C 1000mg . Sebelum ni saya tengok facebook dan blog2 berlambak jual Vitamin C ni. Katanya bagus untuk kesihatan dan untuk mencantikkan kulit. Mula-2 macam tak percaya la kan. Tambah lagi ibu saya selalu bagi kami makan vitamin c rasa orange yg budak-2 punya tu. Champs la, Appeton la. . tapi tak nampak ade ape-2 perubahan pun dekat kulit. Hmm maybe sebab dosage dia hanya 100mg je kot kan? Nak banding dengan yg orang-2 facebook jual, Vitamin C nya sampai 1000mg kau .

So selepas saya tengok semua review-2 dan testimoni, saya pun nekad lahh nak beli Vitamin C ni. Actually yg tengah femes sgt sekarang ni Vitamin C brand Shakelee dan Pahang Pharmacy. Survey punya survey, harga dia fuhh . .30 biji je dah RM45. Hadoii tak mampu laa mcmtu. Dah la repack pulak tu,letak dlm plastik tah ape-2 . Risau tengoknya. Hygine ke tidak, expiry date pulak camana, plastik tu sesuai ke utk letak ubat-2. Actually yg Shakelee tu ade je jual dekat website dia untuk 1 botol. Tapi banyak sgt sampai 170 tablets rasanya dan harga pulak RM90 macamtu laa. Harga sesuai lah dgn kuantiti, cuma saya ni nak try je dulu. Kot-2 elok ke tidak. Nanti tak elok membazir pulak kan.

Tak puas hati ni, pergi buat survey lagi. Kali ni focus dkt Vitamin C 1000mg Pahang Pharmacy pulak. Duk tengok dan bandingkan harga antara facebook dan blogshop. Paling murah pun dpt laa RM75 sekali pos. Tapi saya ni detail lagi, yelaa nak beli ubat supplement ni, mana boleh gitu-2 je.Kene lah cek segala benda kan.Tambah ibu saya nurse, membebel dia karang kalau tau saya beli supplement sebarangan. However,apa yg buatkan saya was-2 bila hampir semua penjual ckp vitamin c ni diorang ambik dari doktor pakar. Tak ada jual dkt kedai dan farmasi. Kira supplier tu sorang je la yg boleh dapat dari doktor dia tu. Pikir-2 balik, doktor hanya bg ubat ikut dos yg dibenarkan je. Kalau sampai boleh jadi supplier vitamin C, uihh berapa ribu biji,berapa ratus botol doktor tu bagi dekat dia sorang kan?Tambah lagi kata doktor pakar, mestilah ada etika dia. Takkan doktor tu pulak menjual vitamin C dekat 'pesakit' yang tak sakit?Hmm minat dah minat sgt dah, tapi harga tu kalau low kan sikit tak boleh ke?

So saya pun lastly survey la dekat pharmacy ni, kot-2 ada rezeki terjumpa ke Vitamin C Pahang Pharmacy tu dekat farmasi. Tak ku duga,Alhamdulillah jumpa jugak Vitamin C tu dekat farmasi. Harganya tak ade lahh sampai harga diorang jual. Markup lebih sangat kot. Tapi yg penting dah sah la Vitamin C ni tidak bahaya dimakan sbb dah lepas piawai untuk dijual dekat farmasi.Aku pun beli lah 2 botol.Tamak sangat masa tu.

So sekarang,saya nak jual balik la dekat anda-2 semua siapa nak beli lagi sebotol tu?Huhuu pleasee dah pokai ni. Harga dia RM60 sebotol termasuk postage.Dan kalau ramai yg mintak,x pe saya boleh pegi ambik lagi dkt farmasi tu. Tu pun kalau dia ada stok la. Tapi sebenarnya harga RM60 ni saya pun ada ambik untung sikit. Yela upah nak ke sana. Harap halal la ye. Ok ni saya tunjuk spesifikasi dia.







Vitamin C 1000mg
100 tablets
Ada cop KKM n dekat cop tu ada tulis no 1011981496 (tak tahu no amende ni)
Indication:As a dietry supplement
Directions:Take 1 tablet daily or as directed by your physician (so 100 tablets ni untuk 100 hari la. lepas 3 bulan lebih)
Manufacturer &Marketing Authorization Holder:
PAHANG PHARMACY SDN BHD(10826-K)
Lot 5979,Jln Teratai, 5 1/2 Miles Off Jln Meru,41050 Klang,Slgr
GPH054(C)L/151110
MAL0651404X (yg ni no siri kkm kot)
PC:SS15
Mfg date: 12/12
Exp date:11/15

Colour dia pulak macamni.Orange-2 mcm vitamin C budak-2 tu. Tapi saiz dia besar sikit lah. Dan dia xde rasa orange pon. Tawar je. Botol dia sealed tau. So dijamin tak terusik.


Siapa2 yg nak beli cepat2 inform ye sbb saya ada dkt rumah smpai selasa depan je 12/2/13.Lepastu balik kolej balik.Huhuu. Kalau nak order byk nty sy ambik dkt farmasi tu lg insyaallah klau ada lagi.tapi saya tak jual loose pack tau.jual sebotol je terus RM60 inc postage. Klau beli 2 botol ke atas sy bagi la RM55 sebotol. Apa-2 contact saya Efa 0104695201. THANK YOU :)


Vitamin C 1000MG Pahang Pharmacy
1 botol/ 100tablets : RM60 inc postage
2-5 botol : RM55 inc postage
10 botol : RM45 tak inc postage

19 comments:

  1. farmasi mana? nak redah juga.
    ada juga cari dekat farmasi area kl.
    tak jumpa lagi. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya ada jual vitamin ni.. kalau berminat boleh la saya bagi murah.. sebotol rm55..

      Delete
  2. supplier tak ada stok laa sekarang. banyak supplier saya tanya,semua cakap x ada stok. kilang x produce byk dah kot. tak nak try maixara ?

    ReplyDelete
  3. nk order 1 bole?? guna bank islam x?? klu bank laen sy susah sket nk bank in..

    ReplyDelete
  4. yg pahang pharma 1000mg 100biji cm dlm gmbr tu la kn??

    ReplyDelete
  5. saya tak ada bank islam lah . maybank & bsn je ada . ye 1000mg 100biji mcm dlm gambar

    ReplyDelete
  6. ade lg x vit c pharma pahang?bminat r nk bli..p nk try stu dulu...lau ade lagi...

    ReplyDelete
  7. ye wanie ada lg. sms sy 0104695201

    ReplyDelete
  8. berminat la nk beli..stok ade lg ke?? mcm mane nk order?? mayb sbtu or ahad bru sempat bank in..

    ReplyDelete
  9. farmasi mne awk g..tringin jgk nk bli..tp nk beli secara direct je..

    ReplyDelete
  10. Salam...ade jual lg x vit ni..??

    ReplyDelete
  11. Says ada by...RM 50..hantaran pembeli tanggung...100biji..1000mg

    ReplyDelete